Striatum   Praktijk voor Psychotherapie
                             


Praktijk voor psychotherapie, psychologie en neuropsychologie. Psycholoog en neuropsycholoog Breda.  Praktijk zonder wachtlijst.


Sinds 2007 werk ik in eigen praktijk. Per 1 januari 2023 is de praktijk gevestigd in Breda onder de naam Striatum Psychologie. Aanvankelijk ben ik gestart als GZ-Psycholoog. In de afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkeld en gespecialiseerd in mijn vak onder andere tot klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog, psychotherapeut en psychotraumatherapeut. Naast mijn praktijk heb ik gewerkt in de ggz, het ziekenhuis en in de revalidatie. Ik werk voornamelijk in de specialistische ggz.Werken vanuit verbinding

Mijn visie is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook onze omgeving en sociale aspecten hebben invloed op wie wij zijn. In het leven maakt ieder mens ervaringen mee die een indruk op ons achterlaten. Meestal is het lichaam in staat op een gezonde manier ervaringen te verwerken of een betekenis te geven. Maar negatieve ervaringen die een grote indruk op ons maken of een langere periode duren kunnen leiden tot psychische klachten.

Vanuit deze visie is ook de naam Striatum voort gekomen. Het corpus striatum is een onderdeel van het limbische systeem en een belangrijk gebied in onze hersenen. Het is onder andere betrokken bij het aansturen van onze bewegingen, maar ook bij sociaal emotionele informatie verwerking, de cognitie en het leren. In dit gebied van de hersenen vindt de koppeling plaats tussen lichaam en geest. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.Ik heb mij vooral gespecialiseerd in psychotherapie en dan met name vormen van psychotherapie die gericht zijn op het verwerken van traumatische ervaringen, het anders leren omgaan met angsten, hulp bij aanhoudende neerslachtigheid of problemen in de communicatie met anderen. Ook voor mensen met een hersenaandoening of aanhoudende lichamelijke klachten. Echter wanneer er sprake is van persoonlijkheidsproblematiek dan verwijs ik door naar instellingen die hierin meer gespecialiseerd zijn.

Psychotherapie kan op individuele basis, maar het kan ook aangewezen zijn om belangrijke anderen uit je omgeving bij de behandeling te betrekken om verandering te brengen in je situatie. Vanuit verbinding kijken we samen verder naar wat voor jou het beste werkt.


Over mij

 Als persoon ben ik nieuwsgierig en open minded. Ik geloof in veerkracht en dat ieder mens van nature het vermogen heeft om in verbinding te zijn met zichzelf, met anderen en met de natuur. Ik hou van bewegen, natuur en van muziek. Het is bij mij ook mogelijk psychotherapie te doen in de vorm van wandelsessies. Deze sessies duren 60 tot 90 minuten.

 

Wachtlijst en aanmelden

De praktijk heeft momenteel geen wachtlijst. Een eerste verkennend gesprek is mogelijk binnen 6 weken. 
Indien er een match is kunt u daarna direct starten met uw behandeling.


Online Aanmelden